Start înscrieri Smart Design Challenge 2018!

Start înscrieri Smart Design Challenge 2018!

Orange România, în parteneriat cu magazinul de design românesc Dizainăr, lansează cea de-a doua ediție a Smart Design Challenge. Competiția îi provoacă pe tinerii designeri să găsească soluții creative și să proiecteze un produs de design, funcțional și estetic, dar care să încorporeze tehnologia.

Parte a platformei Tech a Break lansată în 2017, prin care Orange susține antreprenoriatul din industriile creative și tehnice, Smart Design Challenge are ca scop crearea și identificarea unor produse inteligente care să îmbine utilizarea tehnologiei cu o viziune creativă și curajoasă în ceea ce privește designul.

Tema ediției din acest an este „Daily routine”, iar produsul conceput de candidați trebuie să se încadreze în categoriile home & deco sau accesorii.

Concursul Smart Design Challenge se desfășoară la nivel național, în două etape, în perioada 8 octombrie 2018 – 27 martie 2019. Prima etapa include înscrierea proiectelor în concurs și selectarea de către juriu a proiectelor finaliste, iar cea de-a doua – realizarea prototipurilor de către finaliști, expunerea acestora în magazinele de tip Orange smart shop și desemnarea câștigătorilor de către juriu.

Orange va premia cel mai bun proiect de design desemnat de către juriul competiției cu un premiu în valoare de 5000 de euro. Vor fi acordate și 3 mențiuni speciale și un premiu de popularitate constând în câte un smartphone Samsung Galaxy Note9. Publicului i se oferă posibilitatea de a-și alege proiectele preferate prin vot, în perioada 7 decembrie 2018 – 22 martie 2019, pe platforma www.orange.ro/techabreak.

În plus, fiecare finalist selectat în cea de-a doua etapă a competiției beneficiază garantat de o finanțare în valoare de 200 de euro pentru realizarea prototipului.

Mai mult, înainte de anunțarea marilor câștigători, cele mai bune obiecte de design vor fi expuse în magazinele Orange de tip smart shop. Participanții la concurs au posibilitatea de a-și promova obiectele realizate, iar clienții Orange pot interacționa cu acestea și le pot testa în anumite magazine din țară. Astfel, smart shop-urile Orange devin spații de retail neconveționale, atât pentru antreprenorii care beneficiază de vizibilitate și de feedback direct din partea clienților, cât și pentru clienții, care în vizitele în magazine au ocazia să descopere aceste inovații.

Proiectele înscrise în competiția Smart Design Challenge 2018 vor fi jurizate de către:

Corvin Cristian – Arhitect și designer
Mihnea Ghilduș – Designer de produs, fondator Dizainăr
Ștefan Barutcieff – User Experience Designer
Laura Piscan – Head of Direct Retail, Orange România
Mirela Bosoi – Head of Brand and Communication, Orange România

„Lansarea Smart Design Challenge 2018 arată impactul pe care un astfel de proiect l-a avut în piață. De la început ne-am dorit să sprijinim antreprenoriatul și comunitatea designerilor, să arătăm că și acest domeniu se transformă, iar tehnologia devine o parte tot mai importantă a proiectelor ce se vor dezvolta în viitor. Suntem bucuroși că am reușit să creăm astfel o platformă dedicată publicului interesat de tehnologie și producătorilor români activi în zona tehnologică care au nevoie de serviciile designerilor”, spune Laura Piscan, Head of Direct Retail Orange România.

Vezi toate detaliile despre condițiile de înscriere și participare la Smart Design Challenge pe www.orange.ro/techabreak/smart-design-challenge

Acceptă provocarea, adună cea mai bună echipă și înscrie cel mai smart produs! Succes!

#TechAbreak #OrangeSmartShop

#Dizainar #RomanianDesigners #Technology

Back to blog