Invitație expoziție “Prezența tăcută” - Mihaela Ghiga Atomei

Invitație expoziție “Prezența tăcută” - Mihaela Ghiga Atomei

25 mai, ora 15:00 - Artista Mihaela Ghiga Atomei, recunoscută de plan internațional, deschide prima expoziție personală în România la Atelierul de Artă și Design Ghilduș. 

_______

Atelierul de Artă și Design Ghilduș și Dizainăr, magazinul de design românesc, au bucuria de a vă invita sâmbătă 25 mai 2024, orele 15:00, în spațiul din strada Puțul cu Plopi 17, București, la vernisajul expoziției “Prezența tăcută”, care va reuni lucrări de excepție din creația artistei Mihaela Ghiga Atomei. 

Link eveniment Facebook: https://bit.ly/Vernisaj_MihaelaGhigaAtomei_PrezentaTacuta

Pentru prima sa expoziție în România din ultimii 24 de ani, artista Mihaela Ghiga Atomei a ales Atelierul de Artă și Design Ghilduș, cel care a descoperit-o și promovat-o încă de la terminarea facultății, prin Galeria Goldart Hilton. Artista, cu o individualitate puternică, este în prezent reprezentată de doua galerii prestigioase din SUA și Italia: RJD din New York și Ravagnan din Veneția.

Lumea pictată a Mihaelei Ghiga Atomei este o alternativă la existența ei, o paralelă cu o biografie reală. Compoziții precum “Fata cu crin alb”, “Mireasa”, “Fata cu perlă”, “Carnaval”, “Norocul”, “Fata cu pește”, descriu o lume fabuloasă, populată de obiecte simbolice, păsări, pești, pisici, copii, fructe, care fac parte din cotidianul său, reprezentate într-o manieră mai mult barocă decât contemporană, învăluite într-o lumina calmă, delicată, ce radiază bucurie și serenitate. “Imaginația artistei s-a hrănit prolific și fără false inhibiții din esența artei occidentale (Rembrandt, Bosch, Botero, de Chirico), rezultând o formulă în care lumina, atât a materialului în sine cât și transparența mesajului, este primordială. Siluetele ei sunt adesea scăldate în nuanțe însorite, calde, extrem de rafinate, de galben, maro, roșu, tonificate de alb sau calmate de gri, ceea ce adaugă o sensibilitate tandră expresivității lucrărilor” (Cătălin Davidescu)

Personajele Mihaelei Ghiga Atomei au de cele mai multe ori trăsături exagerate, ce amintesc de cele ale lui Botero, dar care provin din sinele interior al artistei. Ea explica: “Prefer liniile curbe pentru formele lor rotunde”. Fiecare tablou spune o poveste dar “fiecare spectator va avea totuși propria lui poveste în funcție de cultura sa, de zona geografică și socială din care provine și de starea sufletească din acel moment. Nu este intenția mea sa schimb această poveste. Eu o am pe a mea”.

Mihaela Ghiga Atomei a absolvit Academia de Arte “George Enescu” din Iași în 1998 și este membră a UAP. Din același an, a expus la Galeria Goldart Hilton, iar din 2005 până în prezent este pe lista de expozanți permanenți ai galeriei Ravagnan din Veneția și ai galeriei RJD din New York. Este căsătorită cu Stelian Ghiga, pictor remarcabil, membru UAP, cel care i-a fost alături și i-a încurajat parcursul artistic. În această expoziție vor fi prezente pe simeze și câteva lucrări absolut uimitoare, de expresie abstractă, ale lui Stelian Ghiga.

Expoziția va fi deschisă până în data de 15 iunie.

Evenimentul este inclus în Unlock the city → RDW Design GO!, circuitul oficial Romanian Design Week 2024.

___________

Atelierul de Artă și Design Ghilduș (AAD Ghilduș) pune la dispoziția colecționarilor un loc de întâlnire și prezentare a propriilor colecții, invită artiști contemporani să expună lucrări deosebite și, în același timp, își propune să ofere urmașilor artiștilor posibilitatea de a le omagia și expune opera și de a-i ține prezenți în conștiința publicului. 

Fondată în 2012, Dizainăr este platforma de întâlnire a oamenilor care înțeleg utilitatea produselor de design locale, frumoase și bine făcute. Echipa Dizainăr își desfășoară în acest moment activitatea în București și Cluj-Napoca, iar pe dizainar.com livrează cu drag design românesc în România și în UE.
Back to blog