Conferința Construct - Ambient 2019

Conferința Construct - Ambient 2019

Pe 15 martie, la Romexpo, are loc Conferința Construct-Ambient 2019, locul unde puteți înțelege mai bine etapele de proiectare și construcție a unei case atunci când lucrați cu specialiști. Organizat de centrul expozițional Romexpo împreună cu magazinul de design românesc Dizainăr și Revista Atelierul – promotori ai industriilor creative, evenimentul va avea loc în a doua zi a târgului Construct Ambient Expo 2019, în Sala Madgearu, Pavilionul B3, în intervalul orar 11:00 – 14:00.

La eveniment sunt așteptați designeri, producători și antreprenori români din domeniile conexe, presa de profil, cât și studenții și absolvenții de la facultățile de Arhitectură și Design.

Accesul la conferință se face pe baza unei invitații pe care o puteți obține printr-un mail de înscriere la adresa ioana.jianu@romexpo.ro, în limita locurilor disponibile.

Conferința Construct Ambient 2019 va aborda tema „De la design la construcție” și este împărțită în 2 paneluri – Arhitectură & Construcție și Design Interior. În deschidere evenimentului va vorbi Carmen Blasutti, Manager Proiect Construct – Ambient Expo, iar conferința va fi moderată de conf. dr. arh. Cristina Șerban, director al Departamentului de Proiectare de Interior si Design, UAUIM, și managing partner la hülsta studio.

Din dorința de aduce în fața publicului exemple de bune practici în aceste domenii, alături de profesioniștii invitați în cadrul Conferinței Construct Ambient, participanții vor  afla informații valoroase despre toate etapele de proiectare și construcție a unei case: de la proiectare arhitecturală și structurală, instalații și automatizări, la construcție, design interior și construcții de finisaje.

Panel Arhitectură și Construcție

Arh. Ruxandra Sacaliș – „Proiectarea de Arhitectură”
Ing. Cristian Onofrei – „Tipuri de structuri pentru clădiri rezidențiale”
Ing. Octavian Timu, Managing Partner Inginerie Creativă – „Experiența Inginerie Creativă în procesul de la design la construcție”
Mihai Băiceanu, Coordonator Instalații Mecanice și Eficiență Energetică, EFdeN – „EFdeN Signature – confort și eficiență energetică”
Dalia-Irina Stoian, Coordonatoare a Departamentului de Instalații Electrice și Automatizări, EFdeN – „EFdeN Signature – utilizatorul și tehnologia”
Dr. Arh. Sergiu Petrea, Fondator și partener asociat Tecto Arhitectura – „Exerciții de sustenabilitate în arhitectura din România”
Arh. Florin Enache, Co-fondator #better, inițiativa pentru responsabilitate în construcții – „Apartament #Better”

Panel Design Interior

Arh. Miruna Ardelean, Owner la MIAR Design / Meet Architecture – „Rolul specialistului în arhitectura și designul de interior | Creator de conținut”
Arh. Cristiana Zgripcea, Fondator Cristiana Zgripcea Interior Design – „Design de interior și implementare”
Drd. Arh. Ioana R Popescu, Co-fondator ZEST Collective – „Design pentru un birou sănătos”
Arh. Anca Ciubotaru, Fondator Tree House Concept – „Funcționalitate vs estetică în ambientul locuinței individuale”

La finalul conferinței participanții vor avea posibilitatea de a vizita târgul Construct – Ambient Expo.

Pentru informații suplimentare puteți consulta www.construct-ambientexpo.ro și www.facebook.com/ConstructAmbientExpoRomexpo

Organizatori: Romexpo, Dizainăr, Revista Atelierul

Parteneri media: Igloo, Revista Mobila, Modernism.ro, Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, Feeder.ro

Parteneri și invitați: #Better, EFdeN, Zest Collective, Inginerie Creativă, AICPS, Cristiana Zgripcea Interior Design, Tree House Concept, Tecto Architectura, Meet Architecture

Back to blog