Evenimente RDW DesignGO! #11 la Dizainăr

Evenimente RDW DesignGO! #11 la Dizainăr

Te așteptăm la Dizainăr concept store cu trei evenimente speciale în circuitul RDW DesignGO! din cadrul celei de-a 11-a ediții Romanian Design Week. Ca în fiecare an, ți-am pregătit expoziție, networking și shopping la showroomul Dizainăr de lângă Cișmigiu. 

Dizainăr invită publicul la Vitrina #deDizainăr, un eveniment relaxat în casa cu grădină de lângă parcul Cișmigiu. Cu ocazia aceasta, Dizainăr prezintă produse noi, dar și o selecție de obiecte îndrăgite ce au un discount aniversar, cu ocazia celui de-al 11-lea an #deDizainăr. În plus, în cadrul talk-ului How I did it, o întâlnire de networking și povești autentice cu creatori români la magazinul Dizainăr, publicul va afla de la invitați cum au reușit să facă ceea ce le place. Tot la Dizainăr, poate fi vizitată expoziția Young Blood Design Projects 1.0, care prezintă rezultate de atelier ale studenților de master anul 2 și licență anul 3 de la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Departamentul Design.

Vezi mai jos toate detaliile. 

YOUNG BLOOD DESIGN PROJECTS 1.0
17 - 27 MAI | orele 12:00 - 16:00 | Prototype Exhibition
📍 𝗦𝗵𝗼𝘄𝗿𝗼𝗼𝗺 𝗗𝗶𝘇𝗮𝗶𝗻𝗮̆𝗿, zona parc Cișmigiu (Cartierul Creativ)

"Young Blood Design Projects 1.0" este o selecție de proiecte și prototipuri de design de produs ce se axează pe viziunea viitorului designer despre designul românesc în acest moment. Temele care construiesc expoziția au fost lansate către studenții anului 3 Licență și anului 2 Master de la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Departamentul Design, și au ca element comun cercetarea modului în care designul influențează mediul în care trăim.

Prima temă abordată a fost denumită #RomanianDesign și a avut ca obiectiv documentarea istoriei și prezentului designului românesc și găsirea de concepte care să îmbogățească această lume minunată a creativității din România și să-i traseze viitorul. Conceptele generate de studenți pornesc de la produse care atacă sarcastic gropile din străzi și ajung până la taburete sculptate din lemn, ceainice cu intarsii metalice, cărți despre flora tradițională și jocuri de societate care îi învață pe jucători istoria designului românesc.

A doua temă lansată în cadrul atelierelor UAD a fost denumită “Produs inutil” și a avut ca obiectiv explorarea utilității produselor la un nivel mai adânc. Obiectivul secundar a fost dezvoltarea abilităților de muncă în echipă și studenții au colaborat pentru a dezvolta obiecte care fie au o utilitate foarte specifică, fie nu servesc niciunui scop, fie sunt opusul utilității fiind prin proiectare imposibil de folosit. Studenții au răspuns cu produse care la prima vedere par inutile dar de fapt sunt foarte atractive și ating puncte sensibile în comportamentul utilizatorilor.

"Young Blood Design Projects 1.0 este o expoziție de prototipuri realizate în mediul universitar și, în același timp, modul în care noi la Dizainăr ne arătăm susținerea pentru învățământul de design din România și dorim să arătăm publicului larg în avanpremieră tinerii însetați de creația de design. Acum îi vedeți la noi în expoziție, în curând îi veți întâlni în lumea profesională a designului românesc." spune Lect. univ. dr. Mihnea Ghilduș, designer de produs și fondator Dizainăr, care consideră că parcursul universitar trebuie să fie unul bazat pe practică și realitățile lumii în care trăim și abordează teme cu caracter social, cultural și inovator cu studenții pe care îi coordonează.

Expoziția "Young Blood Design Projects 1.0" este curatoriată de Lect. univ. dr. Mihnea Ghilduș. Expozanți: Alexandru Sidor, Andreea Raluca Poșchin, Camelia Moroșan-Scurtu, Cristian Brînză, Daniela-Beatrice Dan, David Neacșu, Darius Șanta , Horațiu Rădulescu, Ionela Marinovschi, Flaviu-Nicolae Bogdan, Lavinia Giulia Jean, Lilian Nasser, Maria Huidan, Mihai Porumb, Roland-Zsolt Budai, Szilvia Gál, Tania Man.

VITRINA ANIVERSARĂ #deDizainăr
17 - 27 MAI | orele 12:00 - 16:00 | Market / Fair
📍𝗦𝗵𝗼𝘄𝗿𝗼𝗼𝗺 𝗗𝗶𝘇𝗮𝗶𝗻𝗮̆𝗿, zona parc Cișmigiu (Cartierul Creativ)

 Echipa Dizainăr vă invită la un eveniment relaxat în casa cu grădină de lângă parcul Cișmigiu, cu voie bună, oameni creativi și drag de design românesc. Veți descoperi produse noi dar și obiecte îndrăgite la care veți beneficia de un discount aniversar - sărbătorim al 11-lea an #deDizainăr.
HOW I DID IT
20 MAI | orele 16:00-19:00 | Creative Networking Event
📍 𝗦𝗵𝗼𝘄𝗿𝗼𝗼𝗺 𝗗𝗶𝘇𝗮𝗶𝗻𝗮̆𝗿, zona parc Cișmigiu (Cartierul Creativ)
Vino să afli de la invitații Dizainăr cum au reușit să facă ceea ce le place. "How I did it" este o întâlnire de networking și povești autentice cu creatori români la magazinul Dizainăr.

Sâmbătă, pe 20 mai, de la ora 16:00, vei întâlni la Dizainăr o serie de invitați speciali. Proiectele și poveștile lor vor da startul primei intâlniri de networking creativ How I did it:
- Ciprian Mihnea, director al Departamentului Design din cadrul UAD Cluj-Napoca și fondatorul Desiro Vision
- Dragoș Motica, arhitect și designer de produs, fondatorul și directorul creativ al brandului AȘKIA
- Iulia Oniciuc, arhitect de interior și co-fondator IOKA Design & Decoration
- Gazda evenimentului, Lect. univ. dr. Mihnea Ghilduș, designer de produs, fondator platforma Dizainăr și Director Creativ DZNR Studio

Te așteptăm!
____________
𝗗𝗶𝘇𝗮𝗶𝗻𝗮̆𝗿 este spațiul creativ de întâlnire al oamenilor care înțeleg utilitatea produselor locale, frumoase și bine făcute. Fondat în 2012, Dizainăr oferă o gamă largă de produse și servicii de design, devenind astfel un hub, o platformă ce conectează creatorul, producătorul și utilizatorul final. În magazinul Dizainăr, aflat în zona Cișmigiu/Știrbei, publicul va putea descoperi și achiziționa peste 800 de obiecte deosebite pentru casă și suflet.

#Dizainar #DesignStore #DizainarCommunity
#RomanianDesign #RomanianDesigners
#CoolGifts #ContemporaryDesign
#romaniandesignweek #RDW11
#rdwdesigngo #CONNECTIONS
Back to blog