București | Ne vedem la Romanian Jewelry Week 2.0

București | Ne vedem la Romanian Jewelry Week 2.0

Romanian Jewelry Week 2.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 30 septembrie și 3 octombrie cu expoziții, conferințe, tururi ghidate și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie.

---> JOIN EVENT <---

Expoziția centrală s-a deschis azi, 30 septembrie, la ARCUB Gabroveni, și prezintă mii de creații de la 191 designeri de bijuterie contemporană din peste 25 țări din întrega lume, propunând creații semnate de artiști contemporani din România, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Spania, Germania, Ungaria, Franța, Marea Britanie, Italia, Olanda, Grecia, Austria, Republica Moldova, Israel, China, Iran, Coreea de Sud și multe altele.

Expoziția va fi completată de șase expoziții colective, școli și asociații internaționale de renume: Milano Jewelry Week, Budapest Jewelry Week, Co-Adorn Art Jewellery Society Canada, Sheffield Hallam University UK, Plus One Collective și The Gallery of Art in Legnica Polonia. Expoziția va prezenta de asemenea și doi designeri internaționali invitați speciali - Daniella Saraya (Israel) și Claudia Lepik (Cluster London Artist in Residence).

Un juriu internațional de renume va desemna premiile din această ediție, juriu care are în componență reprezentanți consacrați ai unora dintre cele mai importante organizații internaționale din domeniul bijuteriei contemporane precum Federația Europeană de Bijuterie de la Bruxelles, Muzeul de Bijuterie din Atena Ilias Lalaounis, Joya Barcelona, Legnica Silver Festival și multe altele.

Programul de vizitare al expoziției centrale de la ARCUB Gabroveni este 30 septembrie-3 octombrie 2021, în intervalul 11.00-20.00

Romanian Jewelry Week 2.0 face un tur la bijuteriei contemporane în 6 locații culturale din Bucuresti: ARCUB - Hanul Gabroveni - expoziția centrală, Assamblage Institutul de Artă și Design - expoziția Illegal - Silver and Gold before ‘89, Muzeul Național de Istorie a României - Tur ghidat Tezaurul României, Galeria Galateca - Neo Fair - Eco & Wood Edition, AlbAlb - Romanian Jewelry Focus, Dizainăr - Vitrina de Bijuterie.


Dizainăr Concept Store, locație culturală conexă Romanian Jewelry Week 2.0, vă invită la Vitrina de Bijuterie - expoziție cu vânzare.

 

Program
30 septembrie - 3 octombrie, orele 12.00-19.00
@Dizainăr showroom, Str. Puțul cu Plopi nr.17, zona Cișmigiu

---> JOIN EVENT <---

Dizainăr este spațiul creativ de întâlnire al oamenilor care înțeleg utilitatea produselor locale, frumoase și bine făcute. În magazinul Dizainăr vă așteaptă peste 600 de obiecte deosebite, de la mobilier, corpuri de iluminat, articole de bucătărie, ceasuri, grafică, până la accesorii personale, decorațiuni, jucării și bijuterii, toate produse în serii mici.

Bijuteriile din vitrina Dizainăr, realizate în stiluri și tehnici variate, sunt create de: monom, i{n}stance jewellery, Ceramic Sparrow, tactil util, Alina Ceramics, Ana Mihanta.

Vă așteptăm!
#Dizainar #DesignStore #OpenDoors #RomanianDesign #RoJW2021


Conferința „Design for a better world”

Vineri, 1 octombrie, de la ora 19.00, vă dăm întâlnire și la Galeria Galateca pentru o seară specială dedicată designului românesc. Vom descoperi selecția curatorială de designeri români și internaționali și vitrina ROJW, un preview al expoziției Neo Fair - Eco & Wood Edition care va avea loc pe 2 și 3 octombrie și vom participa la o conferință pe tematica designului contemporan din România.

 

În panelul de discuții va fi prezent și designerul Mihnea Ghilduș, fondator Dizainăr și director creativ DZNR Studio, care va încerca să răspundă la o serie de întrebări, alături de ceilalți invitați speciali:

Care sunt etapele prin care trece un produs de design?
Cum se conturează un obiect și o colecție, de la procesul de creație până la cel de producție?
Cum ajunge produsul cultural într-o galerie sau un shop de design și mai departe către publicul larg?
Și cum își asumă designului contemporan un rol activ în demersurile actuale și din ce în ce mai importante privind sustenabilitatea, implicarea socială și ecologică?

---> JOIN EVENT <---

Intrarea la conferință este liberă și se face pe baza legislației în vigoare privind combaterea răspândirii virsului Covid 19 și respectând normele de distanțare socială.

_______________________________________________

Dizainăr este locație culturală conexă Romanian Jewelry Week 2.0. Fondat în 2012, Dizainăr oferă o gamă largă de produse și servicii de design, devenind un hub, o platformă ce conectează creatorul, producătorul și utilizatorul final. www.dizainar.com

Romanian Jewelry Week 2.0 este un eveniment Assamblage - Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană. www.romanianjewelryweek.com

Înapoi la blog