Am premiat câștigătorii ediției a 2-a Smart Design Challenge

Am premiat câștigătorii ediției a 2-a Smart Design Challenge

Orange anunță câștigătorii celei de-a doua ediții Smart Design Challenge, competiția care incurajează integrarea tehnologiei în designul de produs

Orange România anunță încheierea Smart Design Challenge și desemnează câștigătorii celei de-a doua ediții a competiției.

În concursul dezvoltat în parteneriat cu platforma de design românesc Dizainăr și Samsung România cel mai bun proiect a fost desemnat „Dial Shakers”, setul de piperniță și solniță inspirat din echipamentul audio, ce oferă o alternativă elegantă contra întreruperilor de la masă printr-un mod plăcut de a regla intensitatea luminii sau volumul muzicii la distanță. Echipa formată din Roman Naghirneac (designer industrial) și Andrian Jurat (inginer electronică) a câștigat marele premiu în valoare de 5.000 de euro oferit de Orange România.

Juriul competiției a acordat și 3 mențiuni speciale pentru trei proiecte care au impresionat prin concept, formă sau execuție: Milena Kesaeva pentru proiectul „Smart table ROS”, Florin Gheorghe pentru „Smart Cloud”, Florin Cobuz și Adrian Enache pentru proiectul „TiKA – design modular inteligent”. Toți cei care au urmărit desfășurarea competiției Smart Design Challenge au avut șansa să-și voteze proiectele preferate. Astfel, premiul pentru popularitate a revenit proiectului „Pic-Pot” realizat de Maria Iulia Barbu, Diana Petcușin, Cristian Garoiu, Alexandru Daniel. Toate cele patru proiecte au câștigat câte un smartphone Samsung Galaxy Note 9 din partea Samsung România.

Parte a platformei Tech a Break lansată în 2017, prin care Orange susține antreprenoriatul din industriile creative și tehnice, Smart Design Challenge are ca scop crearea și identificarea unor produse inteligente care să îmbine utilizarea tehnologiei cu o viziune creativă și curajoasă în ceea ce privește designul.

Tema acestei ediții a fost „Daily routine”, iar produsul conceput de candidați a trebuit să se încadreze în categoriile home & deco sau accesorii. Timp de o lună, cele mai bune 14 obiecte de design selectate de către juriu au fost expuse în spațiile special amenajate din magazinele Orange de tip smart shop din țară, participanții care s-au calificat în etapa finală a concursului având astfel posibilitatea de a-și promova obiectele realizate în rândul clienților Orange.

Între 17 și 26 mai, o selecție a celor mai creative obiecte care definesc inovația în design, realizate în cadrul celor două ediții Smart Design Challenge, va fi expusă în cadrul expoziției centrale Romanian Design Week amenajată în clădirea BCR din Piața Universității, monument istoric, construită în anul 1906 conform viziunii arhitectului Oscar Maugsch.

Toate informațiile despre proiectele câștigătoare Smart Design Challenge sunt disponibile aici: https://www.orange.ro/techabreak/smart-design-challenge/castigatori

Smart Design Challenge ediția a 2-a s-a desfășurat la nivel național, în două etape, în perioada 8 octombrie 2018 – 27 martie 2019. Prima etapă a inclus înscrierea proiectelor în concurs și selectarea de către juriu a proiectelor finaliste, iar cea de-a doua – realizarea prototipurilor de către finaliști, expunerea acestora în magazinele de tip Orange smart shop și desemnarea câștigătorilor de către juriu și de către public în cazul premiului de popularitate.

Proiectele înscrise în competiția Smart Design Challenge 2018 au fost jurizate de către:

Corvin Cristian – Arhitect și designer
Mihnea Ghilduș – Designer de produs, fondator Dizainăr
Ștefan Barutcieff – User Experience Designer
Laura Piscan – Head of Direct Retail, Orange România
Mirela Bosoi – Head of Brand and Communication, Orange România

#TechAbreak #OrangeSmartShop
#Dizainar #RomanianDesigners #Technology

Înapoi la blog